Kemi
Ligevægts beregning
06. februar 2008 af
Henriette1980 (Slettet)
H2 (g) + CO2 (g) --> H2O (g) + CO (g) Kc= 1,6 (720°C) I en beholder på 100 L findes ved 720 °C 0,50 mol hydrogen og 1,00 mol carbondioxid i en blanding med 1,50 mol vand og 2,00 mol carbonmonoxid.
Beregn stofmængden for hver af de 4 gasser i beholderen, når ligevægten har indstillet sig.
Jeg kan simpelthen ikke få den rigtig:
H2 (g) + CO2 (g) -->H2O (g) + CO (g)
Start 0,001M 0,01M 0,015M 0,02M
Ved LV 0,001-x 0,01-x 0,015+x 0,02+x
Kc = [H2O] [CO] / [H2][CO2] = (0,015+x)(0,02+x) / (0,001-x)(0,01-x) = 1,6
0,6x2 - 0,053x – 0,000284 = 0
X = -b ± vb2 – 4ac = 0,053 ± v0,009625 = 0,053 ± 0,0981
X = 0,1511 v x = - 0,0451
[H2] = 0,001M – (- 0,0451) = 0,0461M
[CO2] = 0,01 M – (- 0,0451) = 0,0551M
[H2O] = 0,015 M + (- 0,0451)= - negativt tal !!!
[CO] = 0,02 M + (- 0,0451) =
Beregn stofmængden for hver af de 4 gasser i beholderen, når ligevægten har indstillet sig.
Jeg kan simpelthen ikke få den rigtig:
H2 (g) + CO2 (g) -->H2O (g) + CO (g)
Start 0,001M 0,01M 0,015M 0,02M
Ved LV 0,001-x 0,01-x 0,015+x 0,02+x
Kc = [H2O] [CO] / [H2][CO2] = (0,015+x)(0,02+x) / (0,001-x)(0,01-x) = 1,6
0,6x2 - 0,053x – 0,000284 = 0
X = -b ± vb2 – 4ac = 0,053 ± v0,009625 = 0,053 ± 0,0981
X = 0,1511 v x = - 0,0451
[H2] = 0,001M – (- 0,0451) = 0,0461M
[CO2] = 0,01 M – (- 0,0451) = 0,0551M
[H2O] = 0,015 M + (- 0,0451)= - negativt tal !!!
[CO] = 0,02 M + (- 0,0451) =
Svar #1
06. februar 2008 af Larsendrengen (Slettet)
Som jeg ser det har du en fejl i [H2].
Du har skrevet 0,001 M, men den er 0,0005M, hvis ellers der er 0,5 mol H2 til at begynde med !
Prøv at regne efter igen.
Du har skrevet 0,001 M, men den er 0,0005M, hvis ellers der er 0,5 mol H2 til at begynde med !
Prøv at regne efter igen.
Svar #3
12. august 2011 af sakothekiddo (Slettet)
Vand indgår ALTID med sin molbrøk. Dvs. du kan udelade den i din beregning.
Skriv et svar til: Ligevægts beregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
