Matematik

Simpelt opgave (tror jeg)

06. februar 2008 af MVR (Slettet)
Nogen der kan hjælpe? Jeg er ikke den skarpeste til matematik. Spørgsmålet er:

Om et 2. gradspolynomium oplyses, at det har rødderne 5 og 9, samt at punktet (7,4) ligger på dets graf. Opskriv en forskrift for polunomiet.

Hvad skal man gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2008 af sapiens (Slettet)

brug 0 = (x-r1)(x-r2) eller opstil tre ligninger med tre ubekendte.

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2008 af mathon

y = a(x-5)(x-9)

og

4 = a(7-5)(7-9) = a*2*2

a = 1

y = (x-5)(x-9) = x^2-14x+45

Skriv et svar til: Simpelt opgave (tror jeg)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.