Matematik
kugle beregning
07. februar 2008 af
Molinus (Slettet)
Har fået opgivet et rumfang på 0,50dm^3 = 50cm^3 opgivet.
Jeg skal bestemme radius og overfladeareal af en kugleformet beholder med samme rumfang?
Kan ikk lige finde ud af hvordan jeg skal komme igang med dette. Håber nogle kan hjælpe :)
Jeg skal bestemme radius og overfladeareal af en kugleformet beholder med samme rumfang?
Kan ikk lige finde ud af hvordan jeg skal komme igang med dette. Håber nogle kan hjælpe :)
Svar #1
07. februar 2008 af mathon
0,50 dm^3 = 500 cm^3 !!!
(4/3)*pi*r^3 = V
r^3 = 3V/(4*pi)
r = [3V/(4*pi)]^(1/3)
r = [3(500 cm^3)/(4*pi)]^(1/3) = 4,92373 cm
(4/3)*pi*r^3 = V
r^3 = 3V/(4*pi)
r = [3V/(4*pi)]^(1/3)
r = [3(500 cm^3)/(4*pi)]^(1/3) = 4,92373 cm
Svar #2
07. februar 2008 af peter lind
0,5 dm^3 = 500 cm^3
Brug at rumfanget af en kugle er 4*pi*r^3/3 og at overfladen af en kugle er 4*pi*r^2
Brug at rumfanget af en kugle er 4*pi*r^3/3 og at overfladen af en kugle er 4*pi*r^2
Skriv et svar til: kugle beregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
