Matematik

Cikel problems

11. februar 2008 af clever-girl (Slettet)
En cirkel har centrum (-2,1) og radius 5, og en linje l, er bestemt ved ligningen

2x + y - 6 = 0

a) undersøg om ligningen l skærer cirklen- hvad skal jeg gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2008 af peter lind

Find cirklens ligning.
Se hvor mange løsninger, der til cirklens og linjens ligninge.

Svar #2
11. februar 2008 af clever-girl (Slettet)

Jeg får den til at være

(x-(-2))^2 + (y-1)^2=25

Hvad så?

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2008 af josemaria (Slettet)

Benyt dig af afstandsformlen.
Hvis dist(C,l)> r, er der ingen skæring.
Hvis dist(C,l)= r, er linjen tangent
Hvis dist(C,l)< r, er der to skæringer.

Svar #4
11. februar 2008 af clever-girl (Slettet)

forstår jeg ikke:/

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Du skal kigge på afstanden mellem cirklens centrum og den givne linje. Udfra resultatet kan du så se om der er skæringer, som skrevet i #3.

Skriv et svar til: Cikel problems

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.