Fysik

løb det er svært :o

16. februar 2008 af Pernille-2 (Slettet)
Hurtigløb.
Ved de olympiske lege i Seoul 1988 løb canadieren Ben Johnson 100 meter på 9,83.

a. Som jeg har regnet. Bestemmelse af gennemsnitsfarten for Ben Johnsons løb.

Analyser af videooptagelser af løbet har vist, at Ben Johnsons hastighed v som funktion af tiden t siden løbets start kan beskrives ved udtrykket:

v(t)= (12,42 m/s)-(0,0944 m/s^2)*t-(12,42m/s)*0,4937 t/s

b. Bestem accelerationen ved t=0 s samt den maksimale hastighed under løbet.

c. Hvor lang tid brugte Ben Johnson på de første 50 meter af løbet.

hjælp mig :O

please :8

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2008 af Lurch (Slettet)

Det er nu altid en god ting at komme med sine egne bud først.
Men her er et par hints

a) tænk på definitionen af hastighed

b) Tænk på definition af øjebliks acceleration (differentialkvotient *host* *host*)

c) Se på bevægelsesligningen for konstant acceleration

Så vidt jeg kan se af dit udtryk for v(t) indgår der kun t i første potens?

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2008 af mathon

dv/dt = -6.22615, hvilket ikke kan være rigtig.

Er din formel for v skrevet korrekt?

Svar #3
17. februar 2008 af Pernille-2 (Slettet)

v(t)= (12,42 m/s)-(0,0944 m/s^2)*t-(12,42m/s)*0,4937^t

sådan ser den ud :O

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2017 af Fymalinjen (Slettet)

Hej jeg sidder med den samme opgave, hvad er accelerationen helt præcist i b), altså hvad er det for et led i formlen jeg skal bestemme? (Kan sagtens finde ud af anden del af b)). Det kan godt være det er et dumt spørgsmål...


Skriv et svar til: løb det er svært :o

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.