Kemi

2 små opgaver

16. februar 2008 af bahar16 (Slettet)
1. Spørgsmål:
Bestem masseprocent af Cl- i analysestoffet

Jeg har sagt: Chlorid i % = 35,45 u/35,45u * 100% = ? %

_____

2. Spørgsmål:
Beregn massen af NO3-?/l opløsning

Jeg har sagt: m(14,01 + 3 * 16,00) = ?


____________________________
Hjælp plz.

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2008 af Mester_Bean (Slettet)

for at besvare spørgsmål 1 skal vi have oplyst, hvad dit analysestof er og hvor meget cl- det indeholder. Derefter kan du rigtig nok beregne masseproc. ved:

%_chlor = (m_Cl)/(m_analysestof) * 100

Igen skal vi have flere informationer for at svare på spørgsmål 2

Svar #2
16. februar 2008 af bahar16 (Slettet)

mstof = 338 mg
Ma = 280 mg
cl- det indeholder? Mener du molare massen mon?



Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Har du ikke en molekyleformel for dit analysestof?

Svar #4
16. februar 2008 af bahar16 (Slettet)

Nej jeg har ikke andet end disse tal til de opgaver. :(

Svar #5
16. februar 2008 af bahar16 (Slettet)

har den her, men det har ikke noget med det her at gøre(tror jeg)

Ag+ + Br - => AgBr(s)

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. februar 2008 af Mester_Bean (Slettet)

ok så kan jeg desværre ikke hjælpe - måske kan en anden, prøv og vent til en anden kommer forbi :/

Svar #7
16. februar 2008 af bahar16 (Slettet)

Okay, tak. Det håber jeg også. :/

Svar #8
17. februar 2008 af bahar16 (Slettet)

Er det her rigtigt regnet:

Beregn massen af NO3-?/l opløsning:

m = n * M
Ma = 280 mg
280/100 = 0,280 g/mol

M(NO3-) =14,01 + 3 * 16,00 g/mol = 62,01 g/mol
m(NO3-) = 0,280 * 62,01 = 17,36 g

Skriv et svar til: 2 små opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.