Matematik
hjælp søges til EN opgave :D
18. februar 2008 af
mikeh (Slettet)
Hej venner :D
der er en opgave jeg slet ikke forstår..
en funktion er bestemt ved f(x)=x^3-3x^2
Med Mt betegnes den punktmængde der begrænses af koordinatsystemets førsteakse, grafen for f samt linjen med ligningen x =1 og linjen med ligningen x = t hvor t er et element )1;3( Arealet af Mt er en funktion af t, der betegnes med A(t)
bestem A(t)
jeg er sååå lost ? håber på heeepl
der er en opgave jeg slet ikke forstår..
en funktion er bestemt ved f(x)=x^3-3x^2
Med Mt betegnes den punktmængde der begrænses af koordinatsystemets førsteakse, grafen for f samt linjen med ligningen x =1 og linjen med ligningen x = t hvor t er et element )1;3( Arealet af Mt er en funktion af t, der betegnes med A(t)
bestem A(t)
jeg er sååå lost ? håber på heeepl
Svar #4
18. februar 2008 af mikeh (Slettet)
her er en til opgave.. jeg har regnet den, men i må godt tjekke efter;
en varm sommerdag anbringes en sodavand på en strand. Dens temperatur T(c) som funktion af tiden t(min) er bestemt af dif.ligningen
dT/dt = 0,03(30-T)
med begyndelsesbetingelsen T(0)= 7 grader
bestem en forskrift for T(t)
den har jeg fået til; T(t) = -23*e ^ (0.03*t) +30
bestem det tidspunkt t, hvor temperaturen når op på 20 grader
det gør den efter 27 mins?
en varm sommerdag anbringes en sodavand på en strand. Dens temperatur T(c) som funktion af tiden t(min) er bestemt af dif.ligningen
dT/dt = 0,03(30-T)
med begyndelsesbetingelsen T(0)= 7 grader
bestem en forskrift for T(t)
den har jeg fået til; T(t) = -23*e ^ (0.03*t) +30
bestem det tidspunkt t, hvor temperaturen når op på 20 grader
det gør den efter 27 mins?
Svar #6
18. februar 2008 af mathon
T = Ce^(-0,03*t) + 30
kontrol:
dT/dt = -0,03*Ce^(-0,03*t)
og
0,03(30-T) = 0,03(30-(Ce^(-0,03*t) + 30)) = 0,03(-Ce^(-0,03*t)) = -0,03*Ce^(-0,03*t)
kontrol:
dT/dt = -0,03*Ce^(-0,03*t)
og
0,03(30-T) = 0,03(30-(Ce^(-0,03*t) + 30)) = 0,03(-Ce^(-0,03*t)) = -0,03*Ce^(-0,03*t)
Skriv et svar til: hjælp søges til EN opgave :D
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
