Matematik

PROBLEMER

18. februar 2008 af bobop (Slettet)
Hej jeg har sidet i snart en time og bare gloet på disse opgaver og selv med en grundbog fatter jeg ikke en døjt.
Kan nogen hjælpe mig?

Indbyggertallet i en by er givet ved modellen N(t)=b*e^kt , hvor t angiver antal år efter 1990. I 1995 var der 350.000 indbyggere, og i 2005 var der 400.000 indbyggere i byen.
a) Bestem tallene b og k
b) Hvor mange indbyggere var der i 1990?
c) Bestem fordoblingstiden.
d) Bestem den årlige procentvise stigning i indbyggertallet.
e) Omskriv modellen til hver af formerne b*a^t og b*2^(t/T2)
f) Beregn N’(5) og N’(15), og forklar, hvad disse tal betyder.

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/98552

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2008 af mathon

se evt.
http://peecee.dk/upload/view/97785

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2008 af mathon

uddybende kommentar til beregning af T2:

N(t) = No*e^(kt)

2No = No*e^(k*T2)

2 = e^(k*T2)

ln(2) = k*T2

T2 = (ln(2)/k)

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2008 af poulsen:) (Slettet)

hvor det skal 15 indsættes på t plads? i a)

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2008 af poulsen:) (Slettet)

og 5

Skriv et svar til: PROBLEMER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.