Fysik
Forsøg i skolen: CD
19. februar 2008 af
Lisa02 (Slettet)
Hej,
hvis man kender afstanden (d) mellem sporene på en CD, kan man så ikke også finde hvor mange spor der er på CD'en samt hvor langt alle sporene på CD'en er tilsammen.
Man skal vel måle radianen (R) og radius (r), dem skal man så minus med hinanden, så får man z (hvad stod det nu for?????)
Derefter skal man bruge det z og d:
Det samlede antal spor må så være: z/d
rigtig?
hvis man kender afstanden (d) mellem sporene på en CD, kan man så ikke også finde hvor mange spor der er på CD'en samt hvor langt alle sporene på CD'en er tilsammen.
Man skal vel måle radianen (R) og radius (r), dem skal man så minus med hinanden, så får man z (hvad stod det nu for?????)
Derefter skal man bruge det z og d:
Det samlede antal spor må så være: z/d
rigtig?
Svar #1
22. februar 2008 af mathon
n = antal spor pr mm
hele CD'en diameter kaldes D
hullets diameter kaldes d
spor i en bredde på D-d
samlet antal spor: (({D}-{d}) mm )*({n} spor/mm) = [({D}-{d})*{n}] spor
hele CD'en diameter kaldes D
hullets diameter kaldes d
spor i en bredde på D-d
samlet antal spor: (({D}-{d}) mm )*({n} spor/mm) = [({D}-{d})*{n}] spor
Svar #2
22. februar 2008 af Lisa02 (Slettet)
dvs. hvis
n=1,7um
D=5 cm
d=1cm
Hedder det: 5-1 = 4cm=40000um
Det samlede antal spor er så: 40000um/1,7um=23529,41um
n=1,7um
D=5 cm
d=1cm
Hedder det: 5-1 = 4cm=40000um
Det samlede antal spor er så: 40000um/1,7um=23529,41um
Skriv et svar til: Forsøg i skolen: CD
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
