Matematik

Differentiere

20. februar 2008 af toast7 (Slettet)
e^(x^(5)-x^(4)

Hvordan differentiere man den?
Hvilken "regel" bruger man?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2008 af dnadan (Slettet)

der mangler minimum en parentes.

men det er kædereglen(reglen for en sammensat funktion), du skal gøre nytte af.

Svar #2
20. februar 2008 af toast7 (Slettet)

Ja mangler en til sidst.
Arh, ja okay. Med e^x som den ydre funktion og x^(5)-x^(4) som den indre funktion. Jep jep

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2008 af mathon

f(x) = e^(x^5) - x^4

f'(x) = e^(x^5)*(x^5)' - 4*x^(4-1)

f'(x) = e^(x^5)*(5*x^(5-1)) - 4*x^(4-1)

f'(x) = e^(x^5)*(5*x^4) - 4*x^3

f'(x) = 5*x^4*e^(x^5) - 4x^3

Skriv et svar til: Differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.