Matematik
Rumfang mm.
20. februar 2008 af
lonaeeh (Slettet)
Heej ..
Jeg har en lille opgave som jeg er i tvivl om.
"En træklods skal være ligeså høj somm bedre, men 4 gange så lang som den er bred. Lad x betegne klodsens bredde" ..
a) opskriv en formel til beregning af klodsensoverfladeareal
b) Man ønsker at klodsen skal have et rumfang på 32 cm2. Bestem klodsens mål (længde, bredde og højde).
Ved den første, har jeg så sagt at vi ved at l er = 4x .. bredde er = x og højde må være betegnet som h
Derfor har jeg sagt at forskriften må være 4x^4 ( der er 4 længder) * (hx)^2 .. men er slet ikke sikker på det her. Overhovedet.. Derfor jeg er i tvivl.
Ved b'eren, erjeg ret lost .. har prøvet mig lidt frem men kan ikk få det til at gå op :/
Ved dog jeg ska sige 32 = h*x*4x ..
Derfra er jeg lost.
Jeg har en lille opgave som jeg er i tvivl om.
"En træklods skal være ligeså høj somm bedre, men 4 gange så lang som den er bred. Lad x betegne klodsens bredde" ..
a) opskriv en formel til beregning af klodsensoverfladeareal
b) Man ønsker at klodsen skal have et rumfang på 32 cm2. Bestem klodsens mål (længde, bredde og højde).
Ved den første, har jeg så sagt at vi ved at l er = 4x .. bredde er = x og højde må være betegnet som h
Derfor har jeg sagt at forskriften må være 4x^4 ( der er 4 længder) * (hx)^2 .. men er slet ikke sikker på det her. Overhovedet.. Derfor jeg er i tvivl.
Ved b'eren, erjeg ret lost .. har prøvet mig lidt frem men kan ikk få det til at gå op :/
Ved dog jeg ska sige 32 = h*x*4x ..
Derfra er jeg lost.
Svar #1
20. februar 2008 af Blaavand (Slettet)
Først og fremmest skal du ikke skelne mellem højde og bredde, da disse begge er x lange.
a) For at få træklodsens samlede overfladeareal skal du lægge alle træklodsens 6 overfladearealer sammen. Det vil sige, at du skal have arealet af træklodsens 2 endeflader og arealet af de fire ens sider lagt sammen.
b) Du skal bestemme en formel for rumfanget af denne aflange klods. Det bliver en formel hvor x indgår. Når du så skal finde x, må du løse den ligning du får ved at lade din nyfundne formel være lig 32. Dermed har du bestemt klodsens bredde - og samtidig højde, da de jo var ens - og så kan du let bestemme længden.
a) For at få træklodsens samlede overfladeareal skal du lægge alle træklodsens 6 overfladearealer sammen. Det vil sige, at du skal have arealet af træklodsens 2 endeflader og arealet af de fire ens sider lagt sammen.
b) Du skal bestemme en formel for rumfanget af denne aflange klods. Det bliver en formel hvor x indgår. Når du så skal finde x, må du løse den ligning du får ved at lade din nyfundne formel være lig 32. Dermed har du bestemt klodsens bredde - og samtidig højde, da de jo var ens - og så kan du let bestemme længden.
Svar #2
20. februar 2008 af lonaeeh (Slettet)
tja kan sagtens se hvad du mener , osv .. men kan bare ikke få det til at passe sammen. Må bare lige sidde og tænke lidt over det, hehe. tak for hjælpen
Skriv et svar til: Rumfang mm.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
