Matematik

"Hjælp til cirklens ligning".......

24. august 2004 af zara05 (Slettet)
Hej...
sidder og har problemer med opgaven forneden.
håber at der er nogen der er villig til at hjælpe mig med denne opg:

En cirkel har ligningen: x^2-14x+y^2+4=0

1) Bestem centrum C og radius r for cirklen.

2) Beregn koordinaterne til cirklens skæringspunkter med koordinatsystemets 1. og 2. akse.

3) Gør rede for, at linjen L med ligningen y=-1/2x-4 er en tangent til cirklen.

4) En linje n går gennem C og står vinkelret på linjen L.
Bestem ligningen for n.

5) Bestem dernæst koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem cirklen og linjen n.

mit bud på 1. spørgsmål er dette:
(x-7)^2+(y-0)^2=45
og det udgør en cirkel med (7,2) og radius er (kvadratrod 45).......

VED IKK OM DET ER DE RIGTIGE FACIT,
kan heller ikk gå videre med de andre spørgsmål, håber I vil hjælpe....

På Forhånd Tak.....


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2004 af Lurch (Slettet)

hvor er problemet?

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2004 af hej (Slettet)

problemet er at jeg ikke ved hvilken formel jeg skal til at bruge i de andre spørgsmål.... og om mit bud på 1. spørsmål er rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2004 af tante_toffee (Slettet)

dit forslag er næsten rigtigt... C bestemmes jo af tallene i parenteserne m. omvendt fortegn, dvs. C er (7,0) og r er rigtigt nok lig kvardratrod 45...

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2004 af Lurch (Slettet)

ahh, jeg havde ikke set dit bud nederst...:) Men som #3 siger er C(7,0) og r=kvrd(45)

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

2) til at finde skæringen med 1. aksen, sæt y = 0, og med 2. aksen sæt x = 0.

3) Sæt forskriften for linien lig med cirklens ligning, og du vil forhåbentlig kun få 1 løsning, dvs. linien skære cirklen kun en gang.

4) Benyt regning a1*a2 = -1. hvor a1 er L's hældning og a2 er n's hældning. Og du har koordinaterne til C.

5) Her gør du det samme som du gjord ved 3).
Håber du er med

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2004 af hej (Slettet)

tak skal i ha´ :)

Skriv et svar til: "Hjælp til cirklens ligning".......

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.