Fysik

hjælp til en opgave

22. februar 2008 af eldurum (Slettet)
Jeg er gået lidt i stå med en opgave.

bølgelængden af lyset fra en He-Ne laser er 632,8 nm
beregn lysets frekvens og bølgelængde i vand.

jeg har fundet frekvensen ved: c/ lambda = f = 4,74 * 10^14. MEn ved ikke hvordan jeg skal finde lysets bølgelængde i vand ?? :S

Nogen der vil hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2008 af hackerjohn (Slettet)

Hej.. næste gang du opretter en tråd, kan du så ikke skrive en mere sigende overskrift?.. Fx Bølgelængde...

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2008 af mathon

lambda_vand/lambda_luft = c_vand/c_luft

lambda_vand = (c_vand/c_luft)*lambda_luft

lambda_vand = (1485 m/s)/(331 m/s)*(632,8 nm)

frekvensen, f ændres ikke ved mediumskift

...................................................................................
c_vand ved 0°C 1485 m/s
c_luft ved 0°C 331 m/s

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2008 af mathon

se evt.
http://da.wikipedia.org/wiki/Brydningsindeks


Svar #4
22. februar 2008 af eldurum (Slettet)

jamen facit giver et resultat på 475,8 nm ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2008 af cool_operator (Slettet)

Hov "mathon". Det er vist lydhastigheder og ikke lyshastigheder, som du har fat i. Lyshatigheden i vand er
c_luft*( 1/kvadratroden af epsilon_relativ), hvor epsilon_relativ er den relative dielektricitetskonstant i vand.

Med venlig hilsen

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. februar 2008 af cool_operator (Slettet)

epsilon_relativ afhænger af frekvensen.

Med venlig hilsen.

Skriv et svar til: hjælp til en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.