Matematik

funktioner

24. februar 2008 af Dansemusennico (Slettet)
Er lidt usikker på følgende opgave:


Et rektangel, hvor den ene side har længden x, indskrives i en cirkel med radius 2.

Bestem en forskrift og definitionsmængde for den funktion, der angiver arealet som funktion af x.

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2008 af mathon

...arealets diagonaler er lige lange og lig med cirklens diameter...

Svar #2
24. februar 2008 af Dansemusennico (Slettet)

ja det kan jeg godt se.. men hvordan kommer forskriften til at se ud?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2008 af mathon

når x er bredden og y er længdden fås
af Pythagoras:

x^2+y^2 = 4^2, hvoraf

y = sqrt(16-x^2)

Arealet, A = længde gange bredde = x*y

A(x) = x*sqrt(16-x^2), hvor 0<x<4




Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2008 af mathon

længdden --> længden

Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.