Matematik
Model af iltunderskud
24. februar 2008 af
BusterB (Slettet)
Fra et dambrug udledes ved et uheld spildevand i et vandløb. Dette forårsager et iltunderskud i vandløbet. I en model beskives iltunderskudet ved funktionen
f(t)=97.5*t*e^-0.39t , t>0
hvor f(t) måles i mg pr. liter, og t er antal døgn efter udledningen.
a) På hvilket tidspunkt er iltunderskudet størst?
Hvordan starter man på sådan en opgave?
f(t)=97.5*t*e^-0.39t , t>0
hvor f(t) måles i mg pr. liter, og t er antal døgn efter udledningen.
a) På hvilket tidspunkt er iltunderskudet størst?
Hvordan starter man på sådan en opgave?
Svar #1
24. februar 2008 af Danielras (Slettet)
Differentierer den og løser f'(t) = 0. Herefter undersøges om det fundne ekstremum er et maksimum.
Skriv et svar til: Model af iltunderskud
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
