Matematik

cirkel

24. februar 2008 af katrineu (Slettet)
jeg har en cirkel (x-2)^2+(y+2)^2=5

og en linie y=2x-1

hvordan kan jeg vise at linien er en tangent til virklen, for det re den.

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Linien er tangent til cirklen hvis afstanden mellem cirklens centrum og linien er lig r.

Svar #2
24. februar 2008 af katrineu (Slettet)

det er den. (kan jeg se på min skitse i geometer)
men hvordan beregnes det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Afstanden mellem punkt (centrum) og linie:

http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/kurver.html#retlinie

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Alternativt, indsæt linjens ligning i cirklens ligning:
(x-2)^2+(2x-1+2)^2=5
Hvis denne ligning kun har en løsning tangerer linjen altså cirklen.

Svar #5
24. februar 2008 af katrineu (Slettet)

fantastisk :)

Skriv et svar til: cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.