Matematik
2. grads ligning
24. februar 2008 af
Bruger slettet (Slettet)
xˆ2 + 2x - 8 = -xˆ2 – 2x + 8
kan jeg få lidt hjælp til at sætte alle tingene over på en side så jeg kan løse den bagefter vha. diskriminantformlen
kan jeg få lidt hjælp til at sætte alle tingene over på en side så jeg kan løse den bagefter vha. diskriminantformlen
Svar #1
24. februar 2008 af Blaavand (Slettet)
Læg x^2 til på begge sider, så har du fået fjernet -x^2 fra højre side.
Læg 2x til på begge sider, så har du fået fjernet -2x fra højre side.
Træk 8 fra på begge sider, så har du fået fjernet 8 fra højre side, og din højre side er nu 0 - og du kan bruge diskriminantmetoden.
Læg 2x til på begge sider, så har du fået fjernet -2x fra højre side.
Træk 8 fra på begge sider, så har du fået fjernet 8 fra højre side, og din højre side er nu 0 - og du kan bruge diskriminantmetoden.
Svar #2
24. februar 2008 af Danielras (Slettet)
x^2 + 2x - 8 = -x^2 – 2x + 8
Lægger 2x til på begge sider:
x^2 + 4x - 8 = -x^2 + 8
Lægger x^2 til på begge sider:
2x^2 + 4x - 8 = 8
Trækker 8 fra på begge sider:
2x^2 + 4x - 16 = 0
Lægger 2x til på begge sider:
x^2 + 4x - 8 = -x^2 + 8
Lægger x^2 til på begge sider:
2x^2 + 4x - 8 = 8
Trækker 8 fra på begge sider:
2x^2 + 4x - 16 = 0
Skriv et svar til: 2. grads ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
