Matematik

2. grads ligninger

25. februar 2008 af STOREtun (Slettet)
Hej alle.

Jeg har et opg hvor jeg har fået oplyst at rødderne i en 2. grads ligning er 1 og 3 så skal jeg finde lingingen, men hvordan gør jeg det???

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2008 af Mestertyv (Slettet)

Hint: nul-reglen

Svar #2
25. februar 2008 af STOREtun (Slettet)

(x-1)(x-3) = 0 hvis jeg er så langt?

Brugbart svar (1)

Svar #3
25. februar 2008 af Mestertyv (Slettet)

Jeps, der er har du din ligning for et andensgrads polynomium med rødderne 1 og 3

Svar #4
25. februar 2008 af STOREtun (Slettet)

men hvis jeg fatter ligeså meget af at komme videre derfra som du gør at denne sætning: afdjobgd gretuod wg!

hva så?

Brugbart svar (1)

Svar #5
25. februar 2008 af Mestertyv (Slettet)

Ja, så er det ikke helt godt :p


Du har sådan set allerede fundet din ligning. Hvis du laver følgende omskrivning er det måske tydeligere:

f(x) = (x-1)(x-3) = x^2 -3x - x + 3 = x^2 - 4x + 3

Hjalp det?

Svar #6
25. februar 2008 af STOREtun (Slettet)

Den har jeg set før =)

men forstår ikke hvordan du kommer fra (x-1)(x-3)= 0

til

f(x) = (x-1)(x-3) = x^2 -3x - x + 3 = x^2 - 4x + 3

:S

Brugbart svar (1)

Svar #7
25. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

x*x=x^2

x*(-3)=-3x

-1*x=-x

-1*(-3)=3

Brugbart svar (1)

Svar #8
25. februar 2008 af Mestertyv (Slettet)

Er det omskrivningen fra

(x-1)(x-3)

til

x^2 -3x - x + 3

du er i tvivl om?

eller er hvorfor (x-1)(x-3) er et andengradspolynomium?

Svar #9
25. februar 2008 af STOREtun (Slettet)

ahh =)


Kiggede helt forkert på det.
Troede det hele var en lang ligning... hehe

men tusinde tak for hjælpen !!

Skriv et svar til: 2. grads ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.