Fysik
Gelileis 2. lov eftervis
26. februar 2008 af
bj-jensen (Slettet)
Har har ingen ide om hvordan jeg løser opgaven... måske i kan hjælpe:
Forklar, hvad der må kræves af forsøgets resultater, hvis det skal eftervise Galileis 2. lov? Vurder ud fra (t^2,s)-grafen og tendensliniens ligning, om Gallileis 2. lov er blevet eftervist.
Min tendenslines lining:
y = 5,0505x + 0,0092
R^2 = 0,9998
Forklar, hvad der må kræves af forsøgets resultater, hvis det skal eftervise Galileis 2. lov? Vurder ud fra (t^2,s)-grafen og tendensliniens ligning, om Gallileis 2. lov er blevet eftervist.
Min tendenslines lining:
y = 5,0505x + 0,0092
R^2 = 0,9998
Svar #1
26. februar 2008 af QaZZaQ
Du skal eftervise at s=½at^2. Hvor I formentlig har ladet noget falde lodret ned. Dermed er a=g, altså tyngdeaccelerationen.
Der må gælde at til tiden 0, er testpartiklen i samme udgangspositionen, og b-værdien skal være 0. Det er den næsten.
Vurder nu ud fra hældningskoefficienten om relationen er eftervist. Der skal gælde at ½g=hældningen.
½g=4.91
afvigelse=(5.0505-4.91)/4.91)*100=2.9%
Så der er altså en afvigelse på godt 3%. Dette er en acceptabel afvigelse.
Der må gælde at til tiden 0, er testpartiklen i samme udgangspositionen, og b-værdien skal være 0. Det er den næsten.
Vurder nu ud fra hældningskoefficienten om relationen er eftervist. Der skal gælde at ½g=hældningen.
½g=4.91
afvigelse=(5.0505-4.91)/4.91)*100=2.9%
Så der er altså en afvigelse på godt 3%. Dette er en acceptabel afvigelse.
Skriv et svar til: Gelileis 2. lov eftervis
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
