Matematik
Er rigtigt nu?
27. februar 2008 af
hollak (Slettet)
Her har jeg gjort mig et forsøg, men ved ikke om det rigtigt?
En funktion f er bestemt ved f (x)= 5x-e^x, -4<_x<_8
-bestem funktionens maksimum?
Mit bud:
f(x)= 5x-e^x
f'(x)= 5-e^x
5-e^x=0
= x=In(5)
Om tre variable x, y og z oplyses følgende:
z er ligefrem proportional med y med proportionalitetsfaktoren 3,
x og y er omvendt proportionale, og
y er 10, når x er 1/2
*Udtryk z ved x. (den forstår jeg stadig ikke´, hvad menes der helt præcist med udtryk z ved x)?
En funktion f er bestemt ved
f(x)= x+1/x, x>0
Bestem den stamfunktion F til f , der opfylder, at F(1) = 3,5
Mit bud: F(x)= 1/2x^2+Inx+c, men hvis jeg sætter 1 i x' plads så giver det ikke 3,5?
En funktion f er bestemt ved f (x)= 5x-e^x, -4<_x<_8
-bestem funktionens maksimum?
Mit bud:
f(x)= 5x-e^x
f'(x)= 5-e^x
5-e^x=0
= x=In(5)
Om tre variable x, y og z oplyses følgende:
z er ligefrem proportional med y med proportionalitetsfaktoren 3,
x og y er omvendt proportionale, og
y er 10, når x er 1/2
*Udtryk z ved x. (den forstår jeg stadig ikke´, hvad menes der helt præcist med udtryk z ved x)?
En funktion f er bestemt ved
f(x)= x+1/x, x>0
Bestem den stamfunktion F til f , der opfylder, at F(1) = 3,5
Mit bud: F(x)= 1/2x^2+Inx+c, men hvis jeg sætter 1 i x' plads så giver det ikke 3,5?
Svar #1
27. februar 2008 af peter lind
Udtryk z ved x betyder at du skal finde en funktion f(x) således at z=f(x)
Den sidste. Det kommer da sandelig an på hvad c er. Vælger du c passende kan du få det til at stemme.
Den sidste. Det kommer da sandelig an på hvad c er. Vælger du c passende kan du få det til at stemme.
Svar #2
27. februar 2008 af hollak (Slettet)
c er et konstant tal (mener at 1/x er en stamfunktion til Inx+c).
Svar #3
27. februar 2008 af hollak (Slettet)
Hvordan finder jeg en funktion... Nogen der kan give mig et eks.?
Skriv et svar til: Er rigtigt nu?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
