Matematik
Sidste spørgsmål til opg. 12
27. februar 2008 af
freece (Slettet)
I en model for afkøling af en bestemt væske kan væskens temp. T(grader celsius) som funktion af tiden t(timer) beskrives ved følgende sammenhæng T=21+59*e^(-1,066*t)
Bestem væskens temp. efter 1 time, og beskrives betydningen af tallet 21.
Bestem, hvor lang tid der går, før væskens temp. er 30 grader celsius.
Kan det passe, at T(1)=21+59*e^(-1,066*1)= 41,3186?
Fordi det er jo en model for afkøling - hvorfor stiger temperaturen så ?
Og T=30 30=21+59*e^(-1,066*t)= 1,8691?
Bestem væskens temp. efter 1 time, og beskrives betydningen af tallet 21.
Bestem, hvor lang tid der går, før væskens temp. er 30 grader celsius.
Kan det passe, at T(1)=21+59*e^(-1,066*1)= 41,3186?
Fordi det er jo en model for afkøling - hvorfor stiger temperaturen så ?
Og T=30 30=21+59*e^(-1,066*t)= 1,8691?
Svar #1
27. februar 2008 af Danielras (Slettet)
Har svaret i den oprindelige tråd:
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=478808
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=478808
Skriv et svar til: Sidste spørgsmål til opg. 12
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
