Fysik

opgave

29. februar 2008 af ¤Sofie¤ (Slettet)
En vægtløfter hæver vægtstangen roligt til fuld højde(opadstrakte arme), holder den skælvende over hovedet i et par sekunder og lader den falde ned på underlaget med et brag. Vægtstangens højde over underlaget til da være en funktion h af tiden t. Løftet starter til tiden t=0


Opgave:

Tegn en graf der kunne være grafen for h . Angiv måleenhederne på de to akser og forklar hvorfor grafen ser ud som den gør.

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2008 af JesperJuul (Slettet)

Bare find på et muligt løft? F.eks. Hvis han er 2,3 meter høj med fuldt udstrakte arme, så lad h være h=2,3m i noget de to sekunder. F.eks. i intervallet fra t=3 sek til t=5 sek. Og lad den lande på gulvet ved t=5,5 sek. (den falder hurtigt). Start grafen ved t=0 og h=0, og den gå i ret linie fra (t,h)=(0,0) til (t,h)=(3 sek , 2,3 m).

Svar #2
01. marts 2008 af ¤Sofie¤ (Slettet)

Kan du lave en graf over det i exel?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2008 af QaZZaQ

Den falder hurtigt: Den falder med konstant acceleration g. Så den rammer gulvet efter t=sqrt(2h/g)

Skriv et svar til: opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.