Matematik
Bare et opklarende spørgsmål
01. marts 2008 af
MissHoney (Slettet)
Hej allesammen.
håber der er nogle som vil hjælpe mig med at komme igang med følgende opg.
hvis jeg nu har to parabler med ligningerne
y= -1/2x^2+2x+2 og y= 1/2x^2-3x+6
og skal finde parablernes skæringspunkter. skal jeg så bruge de lige store koeffcienters metode eller? eller hvordan viille i løse sådan en opgave?
håber der er nogle som vil hjælpe mig med at komme igang med følgende opg.
hvis jeg nu har to parabler med ligningerne
y= -1/2x^2+2x+2 og y= 1/2x^2-3x+6
og skal finde parablernes skæringspunkter. skal jeg så bruge de lige store koeffcienters metode eller? eller hvordan viille i løse sådan en opgave?
Svar #1
01. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)
Ja, du kan godt kalde det lige store koefficienters metode. Du sætter ligningerne sammen (da y er isoleret med samme koefficient i begge ligninger), så du skal løse:
-1/2x^2+2x+2 = 1/2x^2-3x+6
Det reduceres til en andengradsligning (på normal form), som du løser på normal vis.
-1/2x^2+2x+2 = 1/2x^2-3x+6
Det reduceres til en andengradsligning (på normal form), som du løser på normal vis.
Svar #2
01. marts 2008 af dnadan (Slettet)
Jeg ville nu mere kalde det substitution, eller bare de to ligninger sættes lig hinanden.
Skriv et svar til: Bare et opklarende spørgsmål
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
