Fysik
Rettelse af fysikopgave
01. marts 2008 af
Freud (Slettet)
Hej
Håber der lige er nogle der hurtig vil se min fysikopgave igennem:
http://peecee.dk/upload/view/101128
Freud
Håber der lige er nogle der hurtig vil se min fysikopgave igennem:
http://peecee.dk/upload/view/101128
Freud
Svar #1
01. marts 2008 af cool_operator (Slettet)
Du kan kun bruge formlen v=gt når der er tale om et frit fald. Det er der jo ikke i a. Hvis man hejser karusellen
26m op med den konstante fart 3m/s så tager det 26m/(3m/s). I b er der jo tale om et frit fald og der skal du bruge formlen s=g*t^2 som medfører at t=kvadratroden af (s/g), hvor s=26m og g er tyngdeaccelerationen.
M.h.t. c´eren skal man vist forestille sig, at karusellen hænger i en snor 26m over jorden. Snorens længde er 26m til toppen af tårnet. Når så karusellen drejer rund t danner snoren en vinkel v med vandret, Den vinkel er du nødt til at regne ud. Da snoren. tårnet og vandret danner en retvinklet trekant, får du 14,5m=26m*cos v. Snoren hiver med en kraft S i vognen med de to piger. Den kraft kan du splitte op i to : en kraft der er parallel med vandret S_vandret og en kraft S_lodret, der er parallel med lodret, eller tyngdekraften. Når S_lodret lige netop er lig med tyngdekraften mg foretager vognen den nævnte jævne cirkelbevægelse. D.v.s. S_lodret=
S*sin v=mg. så fås S=m*g/sin v. Så kan du finde S_vandret= S*cos v. Da S_vandret også er lig med m*farten^2
divideret med radius i cirkelbevægelsen så kan du isolere og finde farten.
Med venlig hilsen.
26m op med den konstante fart 3m/s så tager det 26m/(3m/s). I b er der jo tale om et frit fald og der skal du bruge formlen s=g*t^2 som medfører at t=kvadratroden af (s/g), hvor s=26m og g er tyngdeaccelerationen.
M.h.t. c´eren skal man vist forestille sig, at karusellen hænger i en snor 26m over jorden. Snorens længde er 26m til toppen af tårnet. Når så karusellen drejer rund t danner snoren en vinkel v med vandret, Den vinkel er du nødt til at regne ud. Da snoren. tårnet og vandret danner en retvinklet trekant, får du 14,5m=26m*cos v. Snoren hiver med en kraft S i vognen med de to piger. Den kraft kan du splitte op i to : en kraft der er parallel med vandret S_vandret og en kraft S_lodret, der er parallel med lodret, eller tyngdekraften. Når S_lodret lige netop er lig med tyngdekraften mg foretager vognen den nævnte jævne cirkelbevægelse. D.v.s. S_lodret=
S*sin v=mg. så fås S=m*g/sin v. Så kan du finde S_vandret= S*cos v. Da S_vandret også er lig med m*farten^2
divideret med radius i cirkelbevægelsen så kan du isolere og finde farten.
Med venlig hilsen.
Svar #2
03. marts 2008 af Freud (Slettet)
Tusind tak for hjælpen. Jeg har godt forstået opgave a og b, men jeg er ikke helt med på opgave c, kunne du eventuelt uddybe den?
På forhånd mange tak,
Freud
På forhånd mange tak,
Freud
Skriv et svar til: Rettelse af fysikopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
