Matematik
Hjælp Jeg ved det er pinligt at spørg
01. marts 2008 af
MissHoney (Slettet)
jeg har -1/2x^2+2x+2 = 1/2x^2-3x+6
r der nogle der vil forklare mig i trin hviordan jeg kommer frem til en andengradsligning oog vise mig hvordan det skrives op?
r der nogle der vil forklare mig i trin hviordan jeg kommer frem til en andengradsligning oog vise mig hvordan det skrives op?
Svar #1
01. marts 2008 af Jerslev (Slettet)
#0: Du starter med at sætte al indholdet over på den ene side af lighedstegnet
-0,5x2+2x+2 = 0,5x^2-3x+6 <=> x^2+5x-4=0.
Så har du en andengradsligning. Derefter finder du diskriminanten og vha. den finder du de løsninger, du søger. :)
-0,5x2+2x+2 = 0,5x^2-3x+6 <=> x^2+5x-4=0.
Så har du en andengradsligning. Derefter finder du diskriminanten og vha. den finder du de løsninger, du søger. :)
Skriv et svar til: Hjælp Jeg ved det er pinligt at spørg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
