Matematik

hjælp til en funktion

02. marts 2008 af andersdeluxe (Slettet)
En funktion f er givet ved f(x)=x^3-11x^2+38x-40
a) Løs ligningen f'(x)=0, og forklar, hvad de fundne x-værdier fortæller om grafen for f.

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2008 af Isomorphician

differentier din funktion, og løs den andengradsligning der kommer

Svar #2
02. marts 2008 af andersdeluxe (Slettet)

kan det passe hvis jeg får andengradsligning til 3x^2 - 60x - 40 ???

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2008 af Isomorphician

nej...

Svar #4
02. marts 2008 af andersdeluxe (Slettet)

hva får du den til?

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2008 af Isomorphician

f(x) = x^3 - 11x^2 + 38x - 40
f'(x) = 3x^2 - 22x + 38

Svar #6
02. marts 2008 af andersdeluxe (Slettet)

Hmm kan ikk lige se hvordan du gør, vil du være flink at lave nogle mellemregninger??

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. marts 2008 af Isomorphician

x^a = ax^(a-1)

eks.:
f(x) = 11x^2
f'(x) = (2*11)x^(2-1) = 22x^1 = 22x

Skriv et svar til: hjælp til en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.