Matematik

Eksponentionel udvikling

03. marts 2008 af RikkeKring (Slettet)
Hej SP (:
jeg har 3 små opgaver som jeg er lidt på bar bund med.
håber i gider hjælpe mig.
er til imorgen :/

første opgave:
En virksomhed fremstiller en vare. De faste omkostninger er 16.000kr., og dertil kommer variable omkostninger på 800kr. pr. stk.

Virksomheden sælger varen til en fast pris på 1.200kr. pr. stk. Lad x betegne antal producerede stykker, f(x) de samlede omkostninger i kr. og g(x) den samlede omsætning i kr.
a) Bestem forskrifterne for f og g.
b) Tegn graferne for f og g i samme koordinatsystem.

Anden opgave:
Løs følgende ligning ved beregning:
a) 3 * 1,5^x = 18

Tredje opgave:
Løs følgende ligning ved beregning:
a) 30 * 1,5^x = 6 * 1,2^x

I må meget gerne add' min msn for at hjælpe mig yderligere.

[email protected]
da det er "komplicerede opgaver" ..

Håber virkelig i gider hjælpe. på forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2008 af mathon

SP er ikke lektieafleveringskonstruktører men enkeltproblemsassistenter,
så vi kan beklageligvis ikke være behjælpelige med opgaver
af typen
"Lav lige alle mine afleveringer indtil jeg skal have taget mål til studenterhuen, mens jeg nyder cafélivet"

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2008 af mathon

...har du selv den ringeste idé om en fremgangsmåde?...:-)

Svar #3
03. marts 2008 af RikkeKring (Slettet)

skrev nu bare hele opgaven ned fordi det så er lettere at forstå når i skal hjælpe mig (:

Opggave 1:
16000 * (1+r)^x
men er den relative vækst så 1 + 800? - dvs.9 når du laver om til decimaltal.
så den lyder f(x)= 16.000 * 9^x

og g har jeg ingen anelse om .. der skal jeg vel bruge de 1.200kr til noget?
men kan ikke se hvordan.

Opgave 2 og 3:
jeg mindes at det her er noget med ln, men hvordan metoden er har jeg forglemt.

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2008 af mathon

faste omk: 16.000
variable omk: 800*x, når x er antal stk

f(x) = 800*x+16.000

g(x) = 1.200x


Opgave 2 og 3:
repeter eksponentiel og potensiel udvikling

Svar #5
03. marts 2008 af RikkeKring (Slettet)

jep tak (:
også det jeg fik den til.
opgave 2 og 3 aner jeg ik' .

Skriv et svar til: Eksponentionel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.