Kemi
To små stykker!
04. marts 2008 af
887 (Slettet)
Sidder hed med følgende opgave:
Titrerkurven på figur 92 stammer fra et forsøg, hvor man titrerede 20,0 mL HCl-opløsning med 0,100M NaOH.
figur: http://peecee.dk/upload/view/101645
den tilsatte stofmængde ved ækvivalentspunktet har jeg allerede berregnet:
n=c*V <=> 0,100M*16,1mL=0,00161mol
så er mine spørgsmål:
- I hvilket forehold reagerer HCl og NaOH og hvorfor?
- Hvordan berregner HCl-opløsningens koncentration?
På forhånd mange tak!
Titrerkurven på figur 92 stammer fra et forsøg, hvor man titrerede 20,0 mL HCl-opløsning med 0,100M NaOH.
figur: http://peecee.dk/upload/view/101645
den tilsatte stofmængde ved ækvivalentspunktet har jeg allerede berregnet:
n=c*V <=> 0,100M*16,1mL=0,00161mol
så er mine spørgsmål:
- I hvilket forehold reagerer HCl og NaOH og hvorfor?
- Hvordan berregner HCl-opløsningens koncentration?
På forhånd mange tak!
Svar #1
04. marts 2008 af t00hey (Slettet)
man har reaktionsligningen HCl + NaOH -> NaCl + H2O
Fra den kan man se at hver gang man bruger 1 mol HCl, bruger man også 1 mol NaOH. Molforholdet er altså 1:1.
Du kan altså skrive at n(HCl)=n(NaOH)
Hvis du så sætter ind at n = c * V / 1000mL/L på begge sider, så kan du isolere koncentrationen for HCl.
Fra den kan man se at hver gang man bruger 1 mol HCl, bruger man også 1 mol NaOH. Molforholdet er altså 1:1.
Du kan altså skrive at n(HCl)=n(NaOH)
Hvis du så sætter ind at n = c * V / 1000mL/L på begge sider, så kan du isolere koncentrationen for HCl.
Svar #2
04. marts 2008 af t00hey (Slettet)
c(HCl) = c(NaOH) * V(NaOH) / V(HCl) skulle du gerne ende op med
Skriv et svar til: To små stykker!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
