Matematik
hjælp til tidligere spg. om 3. gradspolynomie
04. marts 2008 af
missheidi (Slettet)
Hej igen.
Jeg har fåetlidt hjælp til løsning af et 3. gradspol.
Men nu har jeg så fået et negativt d tal.
f(x)= x^3 - 12x
det har gjort:
f(x)= x^3 - 12x
f(x)= x(x^2-12)
dvs. x=0 el. x^2-12=0
a=1, b= 0 og c=12
d=b^2-4ac
d=0^2 - 4*1*12
d= -48
kan dette dog passe??
Jeg har fåetlidt hjælp til løsning af et 3. gradspol.
Men nu har jeg så fået et negativt d tal.
f(x)= x^3 - 12x
det har gjort:
f(x)= x^3 - 12x
f(x)= x(x^2-12)
dvs. x=0 el. x^2-12=0
a=1, b= 0 og c=12
d=b^2-4ac
d=0^2 - 4*1*12
d= -48
kan dette dog passe??
Skriv et svar til: hjælp til tidligere spg. om 3. gradspolynomie
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
