Matematik

log UDEN lommeregner

05. marts 2008 af tgruch (Slettet)
Bestem uden brug af lommeregner:
log(v10), log(5v7)

den første giver 0,5, den næste 7/5. Hvorfor?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2008 af dnadan (Slettet)

log(sqrt(10))=log(10^(1/2)=log(10)*1/2=1*1/2=1

prøv selv med den næste.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2008 af mathon

vx = x^0,5
log(vx) = log(x^0,5) = 0,5*log(x)

Svar #3
05. marts 2008 af tgruch (Slettet)

har ikke lært om sqrt.. hvad er det?

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2008 af dnadan (Slettet)

sqrt= square root = kvadratrod

Skriv et svar til: log UDEN lommeregner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.