Matematik

2 spørgsmål vedr. integral og reducering

06. marts 2008 af sLEMM (Slettet)
Hej derude.

Sidder og laver matematikaflevering. Vi har fået et repetitionssæt og jeg kan simpelthen ikke huske hvad man gør i disse situationer.

1: Skal reducere (4a^2-4ab+b^2)/(4a-2b)
Kan godt se det øverste er en kvadratsætning og kan selvfølgelig også trække den sammen så der kommer til at stå (2a+b)^2/4a-2b
Kan det reduceres yderligere?

2: integral((3x^2)*e^(x^3+1)dx
Her er jeg helt blank og kan ikke umiddelbart finde en regel jeg kan bruge.

Begge opgaver er uden hjælpemidler.

På forhånd tak

MVH
Nicklas Banke

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2008 af dnadan (Slettet)

1) prøv at sætte 2 udenfor parentes i nævneren.


2) hint: integration ved substitution, hvor t= x^3+1

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2008 af mathon

(2a+b)^2/(4a-2b) --> (2a-b)^2/(4a-2b) = (2a-b)^2/[2(2a-b)] = (1/2)(2a-b) =
a -(b/2)

Svar #3
06. marts 2008 af sLEMM (Slettet)

Mange tak. Det var en stor hjælp!

Skriv et svar til: 2 spørgsmål vedr. integral og reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.