Matematik
Differentialregning på højt niveau!
06. marts 2008 af
Kyvsgaard (Slettet)
Betragt differentialligningen:
2*(1-x^2)*(y')^2+(x-3)*y'*y+y^2=0
Vis at enhver funktion af formen
f(x)=a*x+a
hor a er en konstant, er en løsning til differentialligningen?
Har virkelig mange problemer med denne opgave og kunne godt bruge noget hjælp meget hurtigt!
2*(1-x^2)*(y')^2+(x-3)*y'*y+y^2=0
Vis at enhver funktion af formen
f(x)=a*x+a
hor a er en konstant, er en løsning til differentialligningen?
Har virkelig mange problemer med denne opgave og kunne godt bruge noget hjælp meget hurtigt!
Svar #1
06. marts 2008 af dnadan (Slettet)
y'=f'(x)=...(differentier selv)
og indsæt nu de kendte værdier, y og y'
Hvis du render ud med at få 0=0, så er f løsning til differentialligningen.
og indsæt nu de kendte værdier, y og y'
Hvis du render ud med at få 0=0, så er f løsning til differentialligningen.
Skriv et svar til: Differentialregning på højt niveau!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
