Fysik

Fysikopgave omkring 'effekt'

08. marts 2008 af Kris* (Slettet)
Hej, sidder med en fysikaflevering, hvor jeg er kommet til en opgave der har skabt lidt problemer, håber der er en der kan hjælpe med udregningen.

Opgaven lyder:
"I filmen Goldfinger er James Bond tæt på at blive halveret af en laser. Laseren er så kraftig at den kan skærer et bor med en guldplade i 0,25 cm. tykkelse i stykker ved at smelte guldet når den rammer det. Laserstrålen har en bredde på 1 cm. og den skærer gennem bordet med en hastighed på 1cm./sek. Laseren har en bæølgelængde på 500 nm. Guld har fordampningsvarmen 67,4 kJ/kg."

* Beregn endelig hvor stor effekt laseren hari følge de ovenfor opgivende data.

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2008 af mathon

1) beregn rumfanget af den gulddel, som fordamper

2) beregn massen af den gulddel, som fordamper

3) beregn den krævede fordampningsenergi

4) effekten beregnes ud fra kendskab til energi og tid

Svar #2
09. marts 2008 af Kris* (Slettet)

Mange tak for svaret! Men jeg forstå ikke helt, hvordan man finder rumfanget, når jeg kun har pladens tykkelse? :s
:)

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2008 af mathon

rumfanget af den guldmængde, som fordamper pr. sek.
er
1) V = l*b*h = (1cm)*(1cm)*(0,25 cm) = 0,25 cm^3

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2008 af mathon

2) m = (0,25 cm^3)*(19,3 g/cm^3) = 4,825 g

Svar #5
09. marts 2008 af Kris* (Slettet)

Mange tak for hjælpen :)

lige et sidste spørgsmål.. hvordan beregner jeg fordampningsenergien? :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2008 af mathon

når der kræves 67,4 J for at fordampe 1 g
så - for at fordampe 4,825 g -
kræves der ?????

Svar #7
09. marts 2008 af Kris* (Slettet)

nåe ja :) tak for hjælpen

Skriv et svar til: Fysikopgave omkring 'effekt'

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.