Matematik

Hurtig reducering mm.

09. marts 2008 af mera88 (Slettet)
Er der nogen der kan reducere/regne følgende udtryk? I må gerne have beregningerne med!

8a^3 * a * b^-2/(2b)^2

Omskriv 4x^2-12x+9 til formen (ax+b)^2

Løs ligningen (x-1)(x^2-4)=0

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Skal vi have beregningerne med? Næh nej, du skal skam selv lave dem.

1) Hint: kig på dine potensregneregler(kan ses med eksempler her: http://peecee.dk/upload/view/102584 )

2) Den udvidede anden kvadratsætning: (ax-b)^2=a^2*x^2+b^2-2*a*x*b

3) Hint: nulreglen

Svar #2
09. marts 2008 af mera88 (Slettet)

Tak jeg prøver, men det er svært når man er en dør til matematik

Svar #3
09. marts 2008 af mera88 (Slettet)

dit link duer ikke

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2008 af dnadan (Slettet)

#3 det virker skam helt fint for mig.

Svar #5
09. marts 2008 af mera88 (Slettet)

vil du sætte tallene ind sådan her:

(4x-12)^2 = 4^2*x^2+12^2-2*4*x*12

Svar #6
09. marts 2008 af mera88 (Slettet)

giver det så 8a^2*b/4b^2

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2008 af badooo (Slettet)

Hvorfor sætter du 4x og -12 ind?

Svar #8
09. marts 2008 af mera88 (Slettet)

skal man ikke det? Jeg forstår bare ikke hvordan den skal omskrives

Svar #9
09. marts 2008 af mera88 (Slettet)

help

Skriv et svar til: Hurtig reducering mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.