Kemi
Opgave 2 maj 2005
10. marts 2008 af
4760 (Slettet)
I et laboratorium skal en elev fremstille alun fra en aluminiumsdåse. Dåsen klippes i stykker, og der afvejes 0.148 g aluminiumstykker, som overhældes med en opløsning kaliumhydroxid. Følgende reaktion forløber:
2 Al(s) + 2OH-(aq) + 6H2O(l) -> 2Al(OH)4-(aq) + 3H2(g)
Reaktionen finder sted ved et tryk på 1,00 bar og ved 25 grader celsius.
a) beregn, hvor stort et volumen dihydrogen der kan udvikles ved reaktionen.
Jeg går ud fra att jeg skal bruge idealgasligningen, men hvordan finder jeg stofmængden?
Håber nogle vil hjælpe...
2 Al(s) + 2OH-(aq) + 6H2O(l) -> 2Al(OH)4-(aq) + 3H2(g)
Reaktionen finder sted ved et tryk på 1,00 bar og ved 25 grader celsius.
a) beregn, hvor stort et volumen dihydrogen der kan udvikles ved reaktionen.
Jeg går ud fra att jeg skal bruge idealgasligningen, men hvordan finder jeg stofmængden?
Håber nogle vil hjælpe...
Svar #1
10. marts 2008 af Larsendrengen (Slettet)
Du kender massen af Al og du kan udfra dit skema se at n(Al) = 1,5*n(H2)
Find stofmængden af Al (n = m/M) og brug så idealgasligningen til at udregne V(H2). Husk at anvende den rigtige gaskonstant !
Find stofmængden af Al (n = m/M) og brug så idealgasligningen til at udregne V(H2). Husk at anvende den rigtige gaskonstant !
Svar #3
10. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)
Kig i dit skema - der står:
2 Al(s) ... 3 H2(g)
d.v.s. stofmængdeforholdet mellem Al og H2 er
Al(s) = 1.5 H2(g)
2 Al(s) ... 3 H2(g)
d.v.s. stofmængdeforholdet mellem Al og H2 er
Al(s) = 1.5 H2(g)
Svar #4
10. marts 2008 af 4760 (Slettet)
Ja undskyld.. det kan jeg da godt se..
Tak for hjælpen alle
Tak for hjælpen alle
Skriv et svar til: Opgave 2 maj 2005
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
