Matematik

Differentiering, men ka' ik' få det til at passe.

29. august 2004 af sontas (Slettet)
f(x) = 3x/1+kvrod(x), hvis at denne funktion har differentialkvotienten f'(x) = 3*kvrod(x)+6 /2(1+kvrod(x)^2

jeg bruger følgende regel :
f'*g - f*g'/g^2 og får så :

f'(x)=? 3*(1+kvrod(x)) - 3x(1/(2*kvrod(x)/
(1+kvrod(x))^2 =

3+3kvrod(x)-(3x /(2*kvrod(x))/(1+kvrod(x))^2 så ganger jeg igennem med 2

6 + 6kvrod(x) - 6x/(2*kvrod(x)/ 2(1+kvrod(x))^2... og her går det så i stå.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2004 af Peden (Slettet)

Husk nu, at få styr på jeres parenteser når i poster her!!

Det er ikke til at finde ud af hvad du mener i dit indledende formeludtryk, selvom jeg formoder at det er 3x/(1´kvrod(x))

Lige en reminder, post igen og så skal jeg se på det.

Svar #2
29. august 2004 af sontas (Slettet)

3x/(1+kvrod(x)) og det der spørgsmålstegn ved f'(x) skal ignoreres.

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2004 af frodo (Slettet)

Det hedder ikke differentiering, men DIFFERENTIATION!

Svar #4
29. august 2004 af sontas (Slettet)

undskyld... kan du hjælpe mig med opgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2004 af frodo (Slettet)

du må meget gerne gøre som det blev foreslået i #1.
Det bliver hurtigt uoverskueligt når man ikke kan se om der burde være en parentes eller ej. Tror godt jeg kan hjælpe, men det ville gøre det hele en del nemmere hvis parenteserne er i orden!

Svar #6
29. august 2004 af sontas (Slettet)

f(x) = 3x/(1+kvrod(x)), hvis at denne funktion har differentialkvotienten

f'(x) = 3*kvrod(x)+6 /2(1+kvrod(x))^2

jeg bruger følgende regel :
f'*g - f*g'/g^2 og får så :

f'(x)= 3*(1+kvrod(x)) - 3x(1/(2*kvrod(x))/(1+kvrod(x))^2 =

3+3*kvrod(x)-(3x /(2*kvrod(x))/(1+kvrod(x))^2 så ganger jeg igennem med 2

6 + 6*kvrod(x) - 6x /(2*kvrod(x))/ 2(1+kvrod(x))^2... og her går det så i stå.

Håber det er bedre nu.


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. august 2004 af frodo (Slettet)

hvorfor ganger du igennem med 2. Man kan da ikk bare gange med to. Så er det jo pludselig et helt andet udtryk man har!

Svar #8
29. august 2004 af sontas (Slettet)

jeg ganger også med 2 i nævneren. Det er ret mærkeligt, men det må man skulle gøre, ellers ville nævneren ikke se sådan her ud : 2(1+kvrod(x))^2

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. august 2004 af frodo (Slettet)

nå ja self.. Du forlænger bare!! husk de rette ord. Det gør en væsentlig forskel!
Det handler i det store hele bare om at reducere tælleren. Kan ikk lige gennemskue hvordan. Men mon ikk det er noget med at smække det på fælles brøkstreg og så videre!

Svar #10
29. august 2004 af sontas (Slettet)

Jeg har vist fundet ud af det nu. Lavede bare fællesnævner med kvrod(x i tælleren og udnyttede, at kvrod(x * kvrod(x = x

Skriv et svar til: Differentiering, men ka' ik' få det til at passe.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.