Fysik

Energi

11. marts 2008 af Matersvært (Slettet)
Hey!

Er der nogle dygtige mennesker der gider hjælpe mig med det her..

1) Forklar hvad det vil sige at en fryser har en effekt på 110 W.

2) Beregn den energimængde fryseren omsætter i løbet af 24 timer. Svaret skal angives i både Joule og Kiliwatt-timer, og der skal være mellemregninger?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: 1Watt=1 Joule pr. sekund. En effekt på 110W betyder altså, at en fryser omsætter 110J i sekundet.

Når du nu ved, at fryseren bruger 110J/s kan du sagtens udregne energimængden på et døgn. Hvor mange sekunder er der på et døgn?

For at finde energien i kWh skal du starte med at udregne hvor mange kW din fryser bruger. Derefter udregne antallet af timer på et døgn og så håber jeg, du kan se, hvor jeg vil hen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2008 af Peden (Slettet)

#1:
Lige en tilføjelse.

Det er en almindeligt forekommende fejl at forveksle kWh med kW. Det man skal huske på er at kW er et mål for effekten, altså energiomsætningen, hvor kWh er et mængdemål, nærmere bestemt 3,6 mega joule.

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Bestemt; kWh er en effekt gange en tidsperiode.

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2008 af mathon

1) 1 W = 1 J/s altså et energiforbrug på 1 J/s = 1 Ws/s

2) Brug Joules Lov: E_el = P*t

Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.