Fysik
Masse (mol) Beregning
12. marts 2008 af
Eagle-Eye (Slettet)
Hej,
Konstanter som skal bruges i denne opgave:
Specifik varmekapacitet ved konstant tryk for aluminium er 896 J/(kg·K),
Molmassen af nitrogen, N2 er 28,0 g/mol, cmv er 20,7 J/(mol·K) og cmp er 29,1 J/(mol·K).
Ved omregning mellem enhederne atm og Pa gælder det at 1 atm = 101300 Pa.
Nogle elever ønsker at bestemme varmekapaciteten af nitrogen, N2. De vil bruge en lille aluminiumstrykflaske som vist på figur 6 med nitrogen på gasform.
Flasken er fra fabrikken påfyldt til et tryk på 10 atm ved stuetemperatur.
Flasken rummer 1,0 liter og vejer 225,85 g med nitrogen.
a) Vis at mængden af nitrogen i flasken er cirka 0,41 mol
Hvordan finder jeg mængden?
Håber på lidt hjælp,
UU
Konstanter som skal bruges i denne opgave:
Specifik varmekapacitet ved konstant tryk for aluminium er 896 J/(kg·K),
Molmassen af nitrogen, N2 er 28,0 g/mol, cmv er 20,7 J/(mol·K) og cmp er 29,1 J/(mol·K).
Ved omregning mellem enhederne atm og Pa gælder det at 1 atm = 101300 Pa.
Nogle elever ønsker at bestemme varmekapaciteten af nitrogen, N2. De vil bruge en lille aluminiumstrykflaske som vist på figur 6 med nitrogen på gasform.
Flasken er fra fabrikken påfyldt til et tryk på 10 atm ved stuetemperatur.
Flasken rummer 1,0 liter og vejer 225,85 g med nitrogen.
a) Vis at mængden af nitrogen i flasken er cirka 0,41 mol
Hvordan finder jeg mængden?
Håber på lidt hjælp,
UU
Svar #1
12. marts 2008 af Larsendrengen (Slettet)
1 mol idealgas ved 1 atm og 25 C fylder 24 Liter.
Du har 10 liter N2, og derfor 10/24 = 0.417 mol
Du har 10 liter N2, og derfor 10/24 = 0.417 mol
Skriv et svar til: Masse (mol) Beregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
