Fysik

Energi

12. marts 2008 af Eagle-Eye (Slettet)
Energien i et bilbatteri angives ofte i enheden ampere-timer (Ah). Et typisk 12 V batteri til en familiebil er på 50 ampere-timer.

b) Bestem batteriets energiindhold.


Hvordan beregner jeg denne?

Svar #1
12. marts 2008 af Eagle-Eye (Slettet)

Er der nogen der ved det?..

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2008 af mathon

Ah er en LADNINGSenhed og IKKE en ENERGIenhed

batteriets energileverance:
E = q*U = (50 Ah)*(12 V) = (50*3600 As)*(12 J/C) = (50*3600 C)*(12 J/C) = 2160000 J = 2,16 MJ = 0,6 kWh

Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.