Matematik
Hjælp til en enkelt opgave
13. marts 2008 af
Sørne111 (Slettet)
Hej Jeg er kommet lidt i problemer med en opgave håber der sidder en derude som kan hjælpe
Et transportbånd er opbygget så det set fra siden har to parallelle sider, der afsluttes og forbindes af halvcirkler i begge ender. De to lige løb har hver en længde som 20 gange radius i halvcirklerne. Båndet er 56 sekunder om at løbe en omgang og dets hastighed er 20 cm i sekundet.
Beregn radius i halvcirklerne
På forhånd tak
Et transportbånd er opbygget så det set fra siden har to parallelle sider, der afsluttes og forbindes af halvcirkler i begge ender. De to lige løb har hver en længde som 20 gange radius i halvcirklerne. Båndet er 56 sekunder om at løbe en omgang og dets hastighed er 20 cm i sekundet.
Beregn radius i halvcirklerne
På forhånd tak
Svar #1
13. marts 2008 af LiGoMo (Slettet)
du ved, at 1s = 20cm
så 56s = 20cm*56 er længden hele vejen rundt.
dvs halvcirklernes omkreds kan udregnes ved 20cm * 56 - 2*20cm
derefter kan du finde radius ved at tage ovenstående og indsætte det i formlen O = 2*pi*r og isolere r.
så 56s = 20cm*56 er længden hele vejen rundt.
dvs halvcirklernes omkreds kan udregnes ved 20cm * 56 - 2*20cm
derefter kan du finde radius ved at tage ovenstående og indsætte det i formlen O = 2*pi*r og isolere r.
Skriv et svar til: Hjælp til en enkelt opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
