Fysik

energi og effekt

23. marts 2008 af do-zap (Slettet)
et strygejernet er fyldt med 0,20kg 18 grader varmt vand, efter 15 minutter er alt vandet væk.

jeg skal beregne den gennemsnitlige effekt, hvormed metalpladen i strygejernet tilføre energi til vandet i det.

jeg ved at det er tilsluttet 230 V, har en effekt på 1350 W og jeg har beregnet strømstyrken til 5,87 A

jeg vil tro at jeg skal bruge vands varmekapacitet men jeg ved ikke hvordan?

tak på forhånd!

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Udregn den mængde energi, der skal tilføjes vandet for at varme det op til 100*C og derefter fordampe det. Herefter dividerer du med den tid, det tog; de 15 minutter.

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2008 af mathon

vands specifikke varmekapacitet
c_vand = 4,186 kJ/(kg*K)

vandsfordampningsvarme ved 100°C
L_vand = 2260 kJ/kg

effekt
P_middel = E_total/(15*60 s)

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2008 af mathon

vandsfordampningsvarme --> vands fordampningsvarme

Skriv et svar til: energi og effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.