Matematik

Nogen der ved dette?

25. marts 2008 af samiraabdul (Slettet)
I en model for afkøling af en bestemt væske kan væskens temperatur T (målt i grader C) som funktion af tiden (målt i timer) beskrives ved følgende sammenhæng

T= 21+59*e^-1,066*t

Bestem væskens temperatur efter 1 time, og beskriv betydningen af tallet 21 ¨


Hmmm nogen derude som forstår dette, for det gør j ikk nogen der vil hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2008 af Dunnar (Slettet)

Væskens temperatur efter 1 time når t er tiden målt i timer:
Du sætter 1 ind på t's plads

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2008 af josemaria (Slettet)

tallet 21 betyder, at funktionen starter ved en temperatur på 21 C..

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2008 af josemaria (Slettet)

Nej!! Redigering til #2..

Grænseværdien er 21..

Svar #4
25. marts 2008 af samiraabdul (Slettet)

Hmm så jeg skriver 1=21+59*e^^-1,066*1 ? óg benytter solve el hvordan ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2008 af josemaria (Slettet)

Dvs. Når t går mod uendelig, så er T=21.
Når der er tale om afkøling her betyder det, at temperaturen aldrig kan komme under de 21 C

Svar #6
25. marts 2008 af samiraabdul (Slettet)

Hmm okaay ja det forstår jeg faktisk godt nu, tak for hjælpen men

skal jeg skrive 1=21+59*e^^-1,066*1 ? óg benytter solve el hvordan ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. marts 2008 af Da-ted (Slettet)

#6 Nej, du skriver T=21+59*e^-1,066*1

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. marts 2008 af dnadan (Slettet)

#5 Hvilket vil sige, at den afkølede væske er i et rum, hvor temperaturen konstant er 21C, hvorfor væsken aldrig kan komme under denne temperatur.

#4 Nej, intet solve.
Du har:
T= 21+59*e^(-1,066*t)
Det ønskes at bestemme temperaturen til tiden, t=1

Dvs:
T= 21+59*e^(-1,066*1)=21*59*e^(-1,066)=.... grader celcius (regn det selv ud på lommeregneren)

Svar #9
25. marts 2008 af samiraabdul (Slettet)

okaay, nu har jeg fået det rigtige svar frem, tusind tark for det!!
men hvad gør jeg når der står bestem, hvor lang tid der går, før væskens temperatur er 30grader celcius, sætter jeg så 30 ind i stedet for 1 el. hvordan. hmmm ?

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. marts 2008 af dnadan (Slettet)

T= 21+59*e^(-1,066*t)
Du har at temperaturen, T, er 30 grader.
Dvs.
løs ligningen:
30=21+59*e^(-1,066*t)

Svar #11
25. marts 2008 af samiraabdul (Slettet)

Hmm jeg får det til 1,76 kan det passe?
jeg benytter solve for at regne det ud hmm?

Brugbart svar (0)

Svar #12
25. marts 2008 af Danielras (Slettet)

Ja, det er korrekt.

Svar #13
25. marts 2008 af samiraabdul (Slettet)

altså går der 1 time og 76 min el. hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #14
25. marts 2008 af Danielras (Slettet)

Nej 1,76 timer. Du skal jo huske at der kun går 60 min. på en time. Vil du stille det op på den måde er det altså:

1 time og (0,76*60) min.

Brugbart svar (0)

Svar #15
18. september 2011 af krt (Slettet)

Hvilken betydning har 59 så?


Brugbart svar (0)

Svar #16
06. december 2011 af yoshinaka (Slettet)

hvad betyder e'et i den ligning. sidder med den samme opgave. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #17
15. januar 2018 af emil858f (Slettet)

nogen der vil løse opgaven fuldt ud. 


Skriv et svar til: Nogen der ved dette?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.