Matematik

hurtig hjælp plz

26. marts 2008 af Tina17 (Slettet)
Toppunktet for en parabel er givet ved: T=(3,2) Det oplyses, at parablens skæringspunkt med y-aksen har kordinaterne p=(0,5)

opstil en funktionsforskrift for parablen

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2008 af ibibib (Slettet)

c=5.

Opstil to ligninger med to ubekendte og løs dem:

-b/(2a) = 3

-d/(4a) = 2

Svar #2
26. marts 2008 af Tina17 (Slettet)

skal jeg nu sætte ligninger sammen?

Svar #3
26. marts 2008 af Tina17 (Slettet)

hvor får du 4 fra?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2008 af ibibib (Slettet)

Det er toppunktsformlen for en parabel.
Jeg ved ikke hvordan du løser to ligninger med to ubekendte. Måske vha CAS?

Svar #5
26. marts 2008 af Tina17 (Slettet)

er 4 toppunktet for parabel?

undskyld hvad er den endelig svar?
altså når jeg nu sætter de to ligninger sammen får jeg en forskrift?

Svar #6
26. marts 2008 af Tina17 (Slettet)

kan du ikke hjælp mig med mellemregningen plzzzzzz

Svar #7
26. marts 2008 af Tina17 (Slettet)

kan du ikke hjælpe med mig med at løse ligningen med to ubekendte plz

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. marts 2008 af ibibib (Slettet)

Den første ligning
-b/(2a) = 3
-b = 6a
b = -6a

Den anden ligning
-d/(4a) = 2
-d = 8a
-(b²-4ac) = 8a
-b²+4ac = 8a
-b²+20a = 8a (husk at c=5)
12a = b²
12a = (-6a)² (her er den første ligning benyttet)
a = 1/3

og derefter
b=2

Svar #9
26. marts 2008 af Tina17 (Slettet)

er det så den endeligt svar? altså en forktionsforskrift for parablen?!

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. marts 2008 af ibibib (Slettet)

Nej a=1/3 og du mangler at beregne at
b=-2 (jeg glemte et minus i #8).

Når du kender a, b og c skal du skrive forskriften.

Svar #11
26. marts 2008 af Tina17 (Slettet)

Tusind, tusind, tusind tak skal du have :)

Skriv et svar til: hurtig hjælp plz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.