Matematik

Hjælp til ulighed

27. marts 2008 af MissHoney (Slettet)
Hej alle sammen.
Hvis jeg nu har f'(x) = 24x^2-15 og skal løse uligheden f'(x) > 0, hvordan gør jeg så?

Jeg har sat f'(x) = 0 og fået + og - 0,79056, men kan ikk se hvordan jeg skal bruge det videre?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2008 af ibibib (Slettet)

Grafen for f er en glad parabel. Hvor ligger grafen over x-aksen?

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2008 af mathon

grafen for f'(x) = 24x^2-15 er en parabel med opadvendte grene, hvorfor f'(x)<0 mellem rødderne
dvs.
f'(x) > 0
for x<-0,79056 og x>0,79056

Skriv et svar til: Hjælp til ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.