Fysik

energi og nyttevirkning

28. marts 2008 af aigh (Slettet)
"Når man brænder kul i et ældre fyr, er nyttevirkningen kun ca. 65 %. Hvor meget energi får man ud af at brænde 150 kg stenkul?"

ØHM!

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2008 af Riemann

hvis Å betegner den energi man får ud pr kilogram kul, så er det

0.65*150*Å

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2008 af mathon

stenkuls brændværdi 31,4 MJ/kg
se
http://da.wikipedia.org/wiki/Br%C3%A6ndv%C3%A6rdi

E_nytte = 0,65*(150 kg)*(31,4 MJ/kg) = 3061,5 MJ = 3,0615 GJ

Skriv et svar til: energi og nyttevirkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.