Matematik
hjælp til afledede funktion
29. marts 2008 af
MissHoney (Slettet)
Hej allesammen.
Hmm, er der nogle som kan forklare mig hvorfor ln(2x) kun bliver til 1/x? Jeg ved at ln bliver til 1/x, men hvor bliver 2x af?
Og er der nogle som kan forklare mig hvordan ln(4x+1) giver?
Hmm, er der nogle som kan forklare mig hvorfor ln(2x) kun bliver til 1/x? Jeg ved at ln bliver til 1/x, men hvor bliver 2x af?
Og er der nogle som kan forklare mig hvordan ln(4x+1) giver?
Svar #1
29. marts 2008 af dnadan (Slettet)
ln(2x)=ln(x)+ln(2)
Prøv at diffeentiere dette.
2) Benyt kædereglen:
f(x)=g(h(x))
f'(x)=h'(x)*g'(h(x))
Prøv at diffeentiere dette.
2) Benyt kædereglen:
f(x)=g(h(x))
f'(x)=h'(x)*g'(h(x))
Skriv et svar til: hjælp til afledede funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
