Matematik
hjælp til at differentiere
29. marts 2008 af
MissHoney (Slettet)
R der nogle som vil hjælpe med nedenstående? jeg skal differentier dem. Jeg vil blive meget taknemmlig.. :)
ln(4x+1) og ln(lnx)+2
på forhånd mange tak
ln(4x+1) og ln(lnx)+2
på forhånd mange tak
Svar #1
29. marts 2008 af mathon
f(x) = ln(4x+1)
f'(x) = 1/(4x+1)*(4x+1)' = 1/(4x+1)*4 = 4/(4x+1)
g(x) = ln(ln(x))+2
g'(x) = 1(ln(x))*ln'(x) + 0 = 1(ln(x))*(1/x) = 1(x*ln(x))
f'(x) = 1/(4x+1)*(4x+1)' = 1/(4x+1)*4 = 4/(4x+1)
g(x) = ln(ln(x))+2
g'(x) = 1(ln(x))*ln'(x) + 0 = 1(ln(x))*(1/x) = 1(x*ln(x))
Svar #2
29. marts 2008 af chlo (Slettet)
Mathcad siger der bliver følgende
ln(4x+1) differentieret = 4/4x+1
ln(lnx)+2 differentieret = 1/x*ln(x)
ln(4x+1) differentieret = 4/4x+1
ln(lnx)+2 differentieret = 1/x*ln(x)
Skriv et svar til: hjælp til at differentiere
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
