Matematik

Ved du dette?

31. marts 2008 af samiraabdul (Slettet)
f8x)= x^^3-11x^2+38x-40.
a) Løs ligningen f`(x)= 0 og så har jeg fået 2,78 og 4, 54

b) Løs lignigen f(x)=0.
Bestem arealet af det omårde i 1 kvadtant, som afgrænses mellem grafen og x-aksen.
jeg forstår ikk skal j bruge de overstående værdier el. skal jeg nu bare bruge en solve og så får jeg 3 x værdier frem 2, 4 og 5..

nogen derude som vil hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2008 af Sherwood (Slettet)

Løs ligningen f(x)=0

Herefter har du dine grænser til integralet.

Svar #2
31. marts 2008 af samiraabdul (Slettet)

Jo men så får jeg x= 2 og x=4 og x=5 hvilken af dem skal jeg så nu bruge,? fordi kan da ikk bruge alle tre når jeg skal finde arealet

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Der må menes grænserne: 2 og 4

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. marts 2008 af Sherwood (Slettet)

Iagtag hvordan din graf ser ud, og du vil se, at følgende er korrekt:


Svar #5
31. marts 2008 af samiraabdul (Slettet)

Okaay, men når jeg benyttr en solve så får jeg altså tre x værider frem.
x= 2 og x=4 og x=5 Hvordan kan det være

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. marts 2008 af dnadan (Slettet)

#5 Fordi 3. gradspolynomiet skærer x-aksen netop 3 gange.

Svar #7
31. marts 2008 af samiraabdul (Slettet)

jamen hvilke grænser skal jeg benytte og hvorfor?

Brugbart svar (0)

Svar #8
31. marts 2008 af Sherwood (Slettet)

Grafen har 3 rødder (skæringspunkter med x-aksen). Du skal finde grafens areal i første kvadrant, hvilket gøres som ovenstående. Hvis hele arealet under grafens areal skulle beregnes, skulle du i stedet bruge grænserne 2 og 5 (det sidste areal ligger under x-aksen og altså ikke i første kvadrant.)

Svar #9
31. marts 2008 af samiraabdul (Slettet)

Nårrh okaay nu jeg med, Tusind tak for det alle sammen,

Brugbart svar (0)

Svar #10
31. marts 2008 af dnadan (Slettet)

2 og 4, fordi mellem grafen for f og x-aksen afgrænses punktmængden M som har et areal. Dette skal du beregne vha. af stamfunktioner.

Skriv et svar til: Ved du dette?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.