Matematik

Gør rede for.

31. marts 2008 af samiraabdul (Slettet)

Nogen derude som vil hjælpe for er virkelig lost i denne opgave forstår ikk noget af det, kunne være rigtig rart hvis nogen ville hjælpe?


En æske uden låg foldes af et stykke pap, figuren viser papstykkets mål.
Æskens hæjde er x (cm)
a)Gør rede for, at æskens rumfang R(x), målt i cm^3, er bestemt ved

R(x)=x*(20-2x)*(28-2x),

og gør rede for, at 0<x<10


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2008 af Sherwood (Slettet)

Er lidt svært da vi ikke er i besiddelse af figuren.

Svar #2
31. marts 2008 af samiraabdul (Slettet)

Hmm, dt bare en et stykke papir hvor der står 20,0 cm på bredden og 28,0 com på længden

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2008 af Jannik.rl (Slettet)

Er x under nul (altså negativ) vil udtrykket og dermed rumfanget blive negativt. Det samme er tilfældet for de x'er som er større end 10 da (20-2x) vil blive negativt.

Det giver ingen pratisk mening at have et negativt rumfang.

Svar #4
31. marts 2008 af samiraabdul (Slettet)

så du mener at det er svaret?

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2008 af Sherwood (Slettet)

#3 x skal være større end 0 og mindre end 10!

#2 Det er sørme også ret væsentligt. Du skal nu ud fra dine tal konsturere den givne ligning.

Svar #6
31. marts 2008 af samiraabdul (Slettet)

Undskyld, men hvad mener du med konstruere ?

altså jeg har benyttet solve og fået nogn x´er frem

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. marts 2008 af Sherwood (Slettet)

Det kunne jeg da slet ikke se mig ud af....før jeg fandt figuren, som jo er temmelig væsentlig. http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer07/HFE071-MAB.pdf

R=h*b*l

R(x)=x*(20-2x)*(28-2x)

Brugbart svar (0)

Svar #8
31. marts 2008 af Sherwood (Slettet)

Den er meget logisk. Kig på din figur og indse at bredden er 20-2x, mens længden er 28-2x.

Svar #9
31. marts 2008 af samiraabdul (Slettet)

Hmm er det bare svaret?. hm underligt?

Brugbart svar (0)

Svar #10
31. marts 2008 af Sherwood (Slettet)

Ja, det er svaret.

Gør rede for at 0<x<10:

R(x)=0*(20-2*0)*(28-2*0) <=> R(x)=0

R(x)=10*(20-2*10)*(28-2*10) <=> R(x)=0

Da rumfanget ikke kan være 0 skal x nødvendigvis opfylde 0<x<10.

Skriv et svar til: Gør rede for.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.