Matematik

Løs ligning og ulighed

31. marts 2008 af Modstrom (Slettet)
Hej.

Jeg har fået en opgave som lyder:

"Grafen for funktionen f er vist på bilag 1, løs ligningen f(x) = 4 og uligheden f(x) < 4".

Altså forklaring af grafen: Den starter i uendelig i y-aksen, går ned og vender i (-1,5; 0,5) og vender igen i (0, 10) og vender igen (2,3; 8,3).
(Ligner lidt et W i sjov forstand) .. hvordan gør man det, når man ikke kender funktion i tal?

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2008 af Isomorphician

Du skal aflæse det af grafen.

Svar #2
31. marts 2008 af Modstrom (Slettet)

Dvs. i ligningen f(x) = 4, skriver man punkterne den vandrette linje rammer? Og uligheden er hvad? -grafen stopper i (3, 2)

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2008 af Isomorphician

"Dvs. i ligningen f(x) = 4, skriver man punkterne den vandrette linje rammer?"
Ja.

For at finde f(x) < 4 kigger du på hvor grafen ligger under 4

Svar #4
31. marts 2008 af Modstrom (Slettet)

dvs. "vendningerne"? f(x) < 4 = (-1,5 ; 0,5) og (2,3 ; 8,3)
eller f(x) < 4 = [0,5 ; 2,3]

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2008 af Isomorphician

Du bruger den samme tænkte vandrette linje gennem f(x) = 4, og ser på hvor grafen har værdier under denne linje.

Svar #6
31. marts 2008 af Modstrom (Slettet)

Ja præcis. Men forstår ikke helt hvad "svaret" er. Hvad jeg skal skrive som svar, om det er punkterne hvor den "vender" eller sådan.

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. marts 2008 af Isomorphician

Jeg tror du skal skrive de intervaller hvor grafen ligger under 4

Svar #8
31. marts 2008 af Modstrom (Slettet)

f(x) < 4 = [4 ; 8,3] - lyder det ikke rimeligt

Skriv et svar til: Løs ligning og ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.